Albumul “Live în Codrul Ascuns” a fost lansat în mediul digital pe 1 decembrie 2016. Conține variantele live ale pieselor cele mai apreciate de către publicul prezent la concertele Bucium.

Înregistrările albumului au fost făcute de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei. El a apucat să mixeze prima piesă de pe album, însă procesul a fost întrerupt de momentul #Colectiv.

Forma finală a fost realizată cu ajutorul lui V.O. Pulver, muzician și producător elvețian.

Pe album sunt incluse și două bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugină, fostul toboșar al trupei. Adrian a decedat în momentul #Colectiv, în timp ce încerca să salveze mai mulți oameni din incendiu. Piesele bonus reprezintă prima și ultima piesă înregistrate alături de Adrian.

Albumul în forma fizică are un design inedit, format 22×22 cm, și conține un compact disc care arată precum un vinil. Deoarece fiecare piesă este o poveste în sine, acestea vin însoțite de câte o ilustrație proprie.

Albumului este disponibil atât la streaming, cât și pentru a fi descărcat. Pentru cei care preferă formatul fizic, acesta poate fi cumpărat din mai multe magazine, printre care și lanțul librăriilor Cărturești. O listă completă se află pe site-ul oficial al trupei.

Greuceanu’ este numele celui mai recent single de pe album, acesta fiind promovat printr-un videoclip lansat la începutul acestui an. S-a născut ca urmare a multor improvizații live. Intensitatea este crescendo, pleacă de la piano-pianissimo și ajunge la forte-fortissimo

Piesa este inspirată din basmul românesc cu același nume. Este povestea eroului care, după multe încercări potrivnice, eliberează Soarele și Luna, care fuseseră furate de către zmei, și redă astfel oamenilor lumina.

În ciuda faptului că depășește 11 minute, Greuceanu’ este piesa care se bucură de cele mai bune reacții în cadrul showurilor live.